Niels Windfeld Lund

Niels Windfeld Lund
A C Hoppesvej 11
7790 Thyholm
Tel.: 30 74 70 80
niels.windfeld.lund@outlook.dk
Instagram: @overallsniels 

Jeg bor på Thyholm, født i 1949 i København med slægtsrødder i Thy og på Mors, pensioneret professor og fik en “gave” i form af en blodprop i hjernen i 2017. Det betød, at jeg måtte lægge mit liv helt om og kom i gang med selv at lappe og brodere mine mange slidte overalls, og at jeg i dag kan kalde mig for autodidakt tekstilkunstner. 
Når jeg arbejder med mine overalls, så tænker jeg på nålen som min “pensel”, tråden som “maling” og overalls som “lærred”, så hvert par bliver et kunstværk i sig selv. Udover lapning og broderi, så arbejder jeg også med farvning af overalls med planter, jern etc. og diverse eksperimenter med at grave overalls ned i jorden og lade dem ligge og blive “bearbejdet” af regnorme etc. Det gør jeg altsammen i samarbejde med min kunstneriske partner Evelyn i Vermont, USA, @thistle_evelyn på Instagram i form af #overallsartcollective. 
Desuden arbejder jeg med lapper, som selvstændige små kunstværker og har byttet disse lapper med lapper fra andre tekstilkunstnere rundt om i verden, U.S.A., Australien, Irland, Tjekkiet, Frankrig, via Instagram #mendandmakefriends.

Galleri

Scroll to Top