Om Nordvestkunst

Netværkets historie

Mange tråde blev knyttet i forhold til at skabe netværket Nordvestkunst. Nogle offentlige initiativer sammen med en række institutioner og kunstnere satte gang i processen. Den Regionale Udviklingsenhed under Ringkøbing Amt fik støtte fra EU’s strukturfonde til at skabe en række ”nyskabende netværk” i Nordvestjylland. På en erhvervs- og turismekonference blev ideen til et kunstner-netværk sat i søen. Ved et efterfølgende langbordsmøde hos Else Husted Kjær i Nees blev man enige om at gå i gang med at lave en bog om Kunst og Kunsthåndværk i Nordvestjylland. Bogen samlede folk og nogle af de der var med foreslog at man tog på besøg hos hinanden. Her skabtes et virkeligt netværk – man kom til at kende hinanden, og mange begyndte i det små at finde samarbejdspartnere ved disse møder. Det blev legitimt at besøge hinanden, at sige til og sige fra. På den måde blev det et levende netværk.

Så blev ideen om Tårn til Tårn – en udstilling på Bovbjerg Fyr og i Rundetårn med 100 kunstnere fra Nordvestjylland født. Kunstneren Lisbeth Hermansen som bl.a. står bag Hygum Kunstmuseum blev spurgt om at stå for den kunstneriske udformning af udstillingen, og hun lavede ”det Vestjyske Hus” hvor 100 kunstnere fra Nordvestjylland var med. Bovbjerg Fyr havde sit første arrangement før det blev til et egentlig kultursted.

Et netværk kan både være formelt og uformelt – det vigtigste er at man dyrker sine egne interesser og bruger netværket til at finde andre ressourcer, viden, ideer eller samarbejdspartnere. Mange – både de der var med i bogen, og andre der kom til – følte at der var behov for at få et formelt samarbejde, og d. 13.10.2005 blev der afholdt en stiftende generalforsamling på Hotel Nørre Vinkel i Lemvig hvor der blev valgt en bestyrelse med Ulrikka Buskov som formand.  De øvrige medlemmer i den første bestyrelse var:

•Ulrikka Buskov – formand
•Rita Lundby
•Maj-britt Kjeldsgaard
•Viggo Robert Jensen
•Gitte Skoubo
•Dorthe Bastrup
•Agnethe Maagaard
•Niels Jørgen Hyldgaard – dirigent

Netværket Nordvestkunst var født, og der blev hurtigt etableret en fælles hjemmeside, og en række udstillinger.
Kristine Kristensen